Linflowers

Locatie:

Nieuwe chrysantenkwekerij in Zuilichem

Installatie:

Aanleg hijsverwarming

Challenge accepted.

Linflowers uit het Gelderse Zuilichem is een specialist in het kweken van chrysanten. Er worden er ieder jaar maar liefst 40 miljoen gekweekt. Het familiebedrijf heeft wortels in de middeleeuwen, maar is door de jaren heen uitgegroeid tot een high-tech tuinbouwbedrijf. Het bedrijf klopte bij ons aan voor de aanleg van een groot nieuwbouwproject. De 7,6 hectare grote kwekerij werd de derde locatie van Linflowers. De opdrachtgever wist dus precies wat ze wilde, toen ze terechtkwam.

01

Adding smartness.

Sinds het overnemen van Velzo Klimaat heeft Verkade speciale, slimme verwarmingstechniek in handen, die onder andere bij de chrysantenkweek soelaas biedt. De verwarming wordt gemonteerd op een soort frame dat mechanisch te hijsen is, zodat ook het gewicht van de bloem wordt ondersteund. “Het is specialistische kennis die je niet op iedere straathoek kunt vinden”, aldus David van Tuijl van Linflowers.

02

We keep it real.

We tekenden een zeer gedetailleerd plan uit, voordat we aan de slag gingen bij Linflowers. Dat deden we na zeer uitvoerig overleg met de opdrachtgever. Op die manier wisten we precies hoe het hele leidingenplan erbij zou komen te liggen. “Ook de andere betrokken aannemers waren zeer te spreken over dat detailplan. ‘‘Daar kunnen we wel wat mee’’, zeiden ze allemaal ”, volgens David van Tuijl. “En dat bleek te kloppen.”

03

Done.

“Je leert iemand pas echt kennen als je met diegene een dergelijk groot project aangaat”, zo vat David van Tuijl de samenwerking kort samen. “Bij Verkade Klimaat weet je: afspraak is afspraak. Daar hebben ze zich telkens aan gehouden. Het systeem draait overigens perfect. Eens per jaar wordt er regulier onderhoud gepleegd, maar eigenlijk loopt het systeem zo goed, dat dit niet eens echt nodig is.”

04