Red Harvest

Locatie:

Middenmeer en De Lier

Installatie:

Aanleg kassen voor tomatenteelt

Challenge accepted.

Red Harvest is een tomatenteler met vestigingen in Middenmeer (Noord-Holland) en De Lier. In totaal verbouwt Red Harvest tomaten op een oppervlakte van 40 hectare. Bij de aanleg van haar kassen, waren we al betrokken. We bevonden ons dus op bekend terrein toen we een secundaire aansluiting op het aardwarmtenetwerk mochten verrichten bij haar locatie in Middenmeer.

01

Adding smartness.

An sich is het natuurlijk al een uitermate slimme innovatie om warmte uit de grond te pompen. Het is vervolgens zaak om optimaal gebruik te maken van die gegenereerde energie. Ook in dit geval sloegen we aan het rekenen, deden we onze sommetjes zeer nauwkeurig en raakten we overtuigd van onze keuze voor de juiste pompen, buizen en slangen. Want juist daarmee kun je het verschil maken, zo bewijst dit project.

02

We keep it real.

We zijn eigenlijk altijd met energie bezig. We stuwen elkaar voort in de juiste richting. Juist omdat we altijd zo’n focus op energie en energieoplossingen hebben, hebben we genoeg denkruimte om de meest rendabele opties te bedenken. Deze klus in Middenmeer is een mooi voorbeeld van wat we met die gezamenlijke denkkracht kunnen bereiken.

03

Done.

Red Harvest gebruikt aardwarmte nu ten opzichte van andere deelnemers op veruit de meest rendabele manier. De opgepompte watertemperatuur is 91 graden Celsius. De temperatuur van het na-gebruik-geretourneerde water is nog maar zo’n 23 graden Celsius. Dat is kouder dan dat van de rest, wat betekent dat er meer warmte efficiënt in de teelt is gebruikt. Een prestatie waar we met z’n allen trots op zijn.

04