Polyplastic

Locatie:

Nieuwbouw kantoor Rotterdam

Installatie:

Aanleg klimaatsysteem

Challenge accepted.

Bij het nieuwe kantoor van Polyplastic in Rotterdam, (een producent van onder andere kunststof ramen), hoorde uiteraard een gedegen klimaatsysteem en een goed geconditioneerde bedrijfshal. Een interessant karwei, aangezien er met specifiek materiaal gewerkt wordt in het bedrijf.

01

Adding smartness.

In de productiehal van Polyplastic wordt heel wat warmte ontwikkeld. Het zou zonde zijn om al die energie zomaar te laten wegvloeien, zo bedachten we samen met een adviseur die bij dit project betrokken was. Met de warme lucht die opstijgt, kun je prima de kantoorruimtes verwarmen. We legden een VRF-systeem (Variable Refrigerant Flow) aan dat zowel verschillende ruimtes verkoelt als verwarmt. Hierbij wordt de warmte van het productieproces optimaal benut.

02

We keep it real.

We staan altijd open voor goede tips en zijn heus niet zo trots dat we alles zelf willen doen. Meestal vind je succes als er een goed samenspel is tussen installateur, adviseur en klant. En dat vonden we in dit project. Door iedere nieuwe klus leren we bij. Maar daarbij houden we altijd voor ogen wat het beste werkt voor onze klant. Want: eerlijkheid duurt het langst.

03

Done.

Twee van de drie bouwfases van Polyplastic zijn inmiddels afgerond. Het bedrijf huist nu in een super efficiënt complex met veel glas en een ruime opzet. Bovendien gaat er weinig energie verloren door de duurzame insteek van alle betrokken partijen.

04