Loods 5

Locatie:

Zaandam

Installatie:

Realisatie complete klimaatinstallatie

Challenge accepted.

Voor Loods 5 zijn we gevraagd mee te denken over het klimatiseren van het winkelgebied. Loods 5 bestaat uit meerdere bedrijfshallen, die in de loop der jaren aan elkaar gebouwd zijn. Iedere afzonderlijke hal had daarbij zijn eigen warmteopwekking. Nu het gebruik van de hallen is gewijzigd van industriële toepassing naar winkelgebied, is de wens ontstaan om zowel te kunnen verwarmen als koelen. Meerdere opties zijn hierbij de revue gepasseerd. Door de unieke constructie van de hallen en de ligging is het helaas niet mogelijk gebleken om een warmtepompinstallatie te bouwen.

01

Adding smartness.

Voor de koeling is uit eindelijk gekozen voor een Kampmann luchtbehandelingskast voorzien van het unieke KA2O adiabatische bevochtigingspakket in de retourlucht. Hiermee wordt de retourlucht ‘s zomers teruggekoeld. Door het speciaal ontworpen warmtewisselaarspakket wordt de toevoerlucht hiermee gekoeld. In de wintermaanden verzorgt ditzelfde pakket de warmteterugwinning uit de warme retourlucht. Op de 1e verdieping van de hallen wordt de geconditioneerde lucht door textiele luchtkanalen verspreid over het winkelgebied.

02

We keep it real.

Voor de verwarming is gekozen om een centrale stookruimte maken. In deze stookruimte is een cascadeopstelling gemaakt van wandketels met een groot vermogen. Vanaf deze stookruimte is een leidingnet gemaakt naar Kampmann indirect gestookte luchtverhitters. Deze units zijn zowel op de begane grond als de 1e verdieping geplaatst. Per zone worden de units aangestuurd door een centrale regelaar die de ruimtetemperatuur regelt.

03

Done.

Tijdens de werkzaamheden is Loods 5 geopend gebleven. Onze montageploegen hebben de werkzaamheden daarom dusdanig efficiënt uitgevoerd, dat de klanten van Loods 5 er geen overlast van hebben ervaren. Al met al een behoorlijke uitdaging, gezien de hoogte van het pand. Montage is uitgevoerd met behulp van hoogwerkers.

04