Biersteker Bouw, Dak- en Geveltechniek

Locatie:

Naaldwijk

Installatie:

Klimaatplafond, Warmtepomp, Luchtbehandeling

Challenge accepted.

Biersteker is koploper op het gebied van duurzaam bouwen én renoveren. Met passie maakt zij duurzaamheid praktisch. Het eigen kantoorpand kan dan natuurlijk niet achterblijven. Ons is gevraagd om een duurzame klimaatinstallatie te ontwerpen waarin de nieuwste duurzame technieken zijn verwerkt. Een ideaal klimaat en zo milieuvriendelijk mogelijk.

01

Adding smartness.

Het kantoorgedeelte bestaat uit drie verdiepingen. Om voor elke werknemer een ideaal klimaat te creëren, moeten de ruimtes dus afzonderlijk verwarmd en/of gekoeld worden. Om dit te realiseren, hebben wij een klimaatplafond geïnstalleerd, voorzien van een 4-pijps distributiesysteem. Ook wordt intelligente binnenzonwering toegepast, die reageert op de stand en aanwezigheid van de zon.

02

We keep it real.

Het systeem verbruikt nauwelijks energie. Zo brengt Biersteker al de afzonderlijke ruimtes snel en efficiënt op de gewenste temperatuur. Er is geen bijkomend koel- of verwarmingssysteem nodig. De warmte- en koudeopwekking vindt plaats in twee stuks: water/water- en water/lucht warmtepompen. Hierdoor gaat er geen onnodige energie verloren wanneer er gelijktijdig gekoeld en verwarmd wordt.

03

Done.

De installatie is succesvol geïnstalleerd door de diverse partijen en onderaannemers. We hebben zo het ideale klimaat voor alle medewerkers gecreëerd. Het energieverbruik is minimaal, door het gebruik van duurzame en energiezuinige materialen en installaties.

04