Best Fresh Group

Locatie:

Hoofdkantoor Best Fresh Group Poeldijk

Installatie:

Verduurzamen van het hoofdkantoor

Challenge accepted.

De Best Fresh Group in Poeldijk vroeg ons of we haar hoofdkantoor in Poeldijk konden verduurzamen. Natuurlijk konden we dat. Maar niet zonder slag of stoot. De hele boel gaat namelijk op z’n kop bij een dergelijke aanpassing. Zeker wanneer werknemers ondertussen gewoon moeten kunnen doorwerken, wordt het passen en meten, zo wisten we. De verduurzaming in vier vleugels verdeeld over twee verdiepingen moest zo geruisloos mogelijk worden klaargespeeld.

01

Adding smartness.

We zijn specialisten in het combineren van kwaliteiten. We legden twee warmtepompen aan (één brongebonden, de ander werkt met lucht en water) en verduurzaamden het kantoor met nieuwe klimaatplafonds. Vervolgens maakten we een -IoT-systeem, waarmee zowel de temperatuur- als lichtinstelling geregeld kan worden. Zo werden de fysieke aanpassingen ondersteund door een slim systeem.

02

We keep it real.

Een klus als deze vergt flexibiliteit van een team. En je moet je eigen beperkingen goed kennen. Razend strak hebben we moeten plannen. Zeker omdat er vanwege een jubileum een keiharde deadline was. Wanneer het voor onze klant beter uit zou komen dat we in het weekend zouden klussen, dan deden we dat. We maakten een uitgebreid detailplan waar we ons strak aan hebben gehouden.

03

Done.

De vleugels van de Best Fresh Group hebben nu een veel gelijkmatiger klimaat. Het klimaat en het licht zijn in iedere ruimte afzonderlijk af te stellen. Ook zijn vervelende tochtklachten opgelost. En dankzij de twee warmtepompen is het pand nu van het gas af. Het was soms – om het maar te zeggen zoals het is – best een rotzooitje, maar mooi op tijd voor het jubileum hebben we alles netjes achter kunnen laten.

04